19 Αυγούστου 2010

Λέσχη Φίλων Κομικς


Στις 7 Φεβρουαρίου του 2009 υπογράφτηκε από τα ιδρυτικά μέλη της Λέσχης Φίλων Κόμικς, το Καταστατικό της και άρχισε επίσημα να λειτουργεί ως Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, με σαφείς στόχους την διάδοση και ανάπτυξη των Κόμικς στην Ελλάδα.

Ας πιάσουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.....

Η Λέσχη Φίλων Κόμικς ιδρύθηκε πριν από 4 περίπου χρόνια με τη μορφή διαδικτυακού φόρουμ) και από την άνοιξη του 2009 απέκτησε στην Αθήνα (Μοναστηράκι) και το φυσικό της χώρο, με στόχο τη δημιουργία ενός τόπου συνεύρεσης και συνένωσης των απανταχού φίλων - αναγνωστών κομικς (όποιου είδους και εθνικότητας). 



Μεταξύ των ποικίλων δράσεων της Λέσχης (παρουσιάσεις, workshops, εκθέσεις, εκδόσεις κ.α.) στο φυσικό της χώρο λειτουργεί ΑΝΟΙΚΤΗ βιβλιοθήκη - αναγνωστήριο διαθέτοντας στους ενδιαφερόμενους πρόσβαση σε δεκάδες περιοδικά και άλμπουμς, χωρίς επιβάρυνση και χρονικούς περιορισμούς. Το υλικό που "αναπαύεται" στα ράφια της βιβλιοθήκης της Λέσχης προέρχεται κυρίως από την ευγενική παραραχώρηση - προσφορά διαφόρων εκδοτών και ελλήνων δημιουργών, σε μια προσπάθεια να ενισχυθεί το έργο της Λέσχης.

Επιπλέον στα πλαίσια δράσης της Λέσχης και με μοχλό την εθελοντική προσφορά μελών και φίλων έχουν καταγραφεί σε ηλεκτρονική μορφή 1.700 τίτλοι ελληνικών και ξένων εκδόσεων και έχουν ψηφιοποιηθεί γύρω στις 35.000 εξώφυλλα.

Οι μέρες και οι ώρες λειτουργίας της Λέσχης και κατ επέκταση της Βιβλιοθήκης είναι:

ΤΡΙΤΗ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ : 6-10 το βράδυ
ΣΑΒΒΑΤΟ & ΚΥΡΙΑΚΗ : 10-2 το πρωί και 6-10 το βράδυ
Κάθε ΔΕΥΤΕΡΑ 

Τον Αύγουστο η Λέσχη θα βρίσκεται σε διακοπές


Υ.Γ. Σύμφωνα με τους οικοδεσπότες:


Ευπρόσδεκτος όλος ο κόσμος, μέλη και μη, με μοναδικούς όρους την αγάπη για τα κόμικς και την πολιτισμένη συμπεριφορά

Δεν υπάρχουν σχόλια: